Caeciliaklanken 29

Caecilia-klanken  nr. 29

We hebben de feestdagen amper achter de rug of we zitten al midden in het carnavalsseizoen. Voor ons een extra druk seizoen, omdat we de jeugd, de jeugdprinses en de grote nar in onze gelederen hebben. Laten we er met zijn allen een geweldig feest van maken. Maar eerst even lezen!!

Mit in de kenjeroptoch!

Carnaval 2015 staat voor de deur. Zondag 15 februari luisteren we zoals gebruikelijk de heilige mis op en gaan we naar de receptie. Maandag 16 februari lopen we mee in de grote optocht. En dinsdag 17 februari? Jullie weten dat jeugdprins Tristan en jeugdprinses Iris allebei lid zijn van onze fanfare. Wat stond er in hun proclamatie?

Artikel zes:

Dat veer jeugfanfaar MuSjiek, die dees zitting weer geweldig hubbe opgeloesterd, noe toch ech dringend wille vroage om in de kenjeroptoch mit te goan, aangezeen ze weer hofkapel zint van de jeugprins en de jeugprinses.

Daar kunnen we natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen. Sterker nog, we vragen alle leden om dinsdag 17 februari mee te doen. We lopen de kinderoptocht mee, we luisteren de prijsuitreiking en de laatste uurtjes jeugdcarnaval in Noeber Beemden op, we gaan ‘even’ naar het pyamabal in café ’t Centrum, we gaan ‘even’ naar de artiestenparade in café ’t Schöpke en ’s avonds sluiten we met een treurmars carnaval 2015 af. Dat doen we de hele dag samen met de Schinöster en de Jeugdcarnaval. Er hebben zich al behoorlijk wat leden aangemeld, maar we hebben er natuurlijk nooit genoeg. Meld je dus aan bij Angelo of René.

Geslaagde kerstconcerten MuSjiek

MuSjiek gaf, op weg naar Kerstmis 2014, maar liefst 3 concerten. In de Noeber Beemden samen met Per Cantare, in de Beemden in Schinnen en in Op de Toren in Nuth. Het leverde de muzikanten veel waardering en onze vereniging veel goodwill op.

Winterwandeling

Paul Oligschläger bracht ons meer dan 10 jaar geleden niet alleen een heleboel nieuwe muziek, hij introduceerde ook nog een ander fenomeen: de winterwandeling. Muzikanten van verschillende verenigingen die samen aan de wandel gaan, wat eten, wat drinken en eens goed bijpraten. Maandag 22 december 2014 was het weer zover. Voor de 10de keer, ditmaal georganiseerd door de mannen uit Waubach. Om 11 verzamelden wij ons in Waubach. Na een heerlijk ontbijt met spek en ei vertrokken we met 24 man richting Eygelshoven. Na een bezoek aan een leuk café op de markt verder naar Rimburg. Hier aten we de traditionele erwtensoep, begeleid door een enkel glaasje bier. Om 15 uur wandelden we richting Waubach om gezellig af te sluiten in cafe Sport. Gesterkt door een goed buffet en na enkele glazen bier kwam de stemming er goed in. Een leuke dag kwam ten einde. Volgend jaar organiseren wij deze kerstwandeling, in Schinnen, op maandag 21 december 2015.

Nieuwjaarsconcert 2015

Wat een mooi concert! Een prachtige solo van Jan Diederen in het Benedictus van Jenkins. Maar ook Frits Dieteren  liet zich in Sirocco niet kennen en blies Raymond van Weersch bijna van de bühne. Vanaf deze plek wensen we iedereen nogmaals een gezond, gelukkig en muzikaal 2015!

Uit de oude doos

Voor wie het op Facebook gemist hebben. Twee muzikanten die rond 1978 hun eerste stappen bij de fanfare zetten en die (uiteraard) nog steeds actief zijn. Heb je ook nog een leuke foto uit de oude doos, laat het even weten.

Triomftocht van fanfare in Historiek

Vereniging Historie Schinnen publiceert elk jaar een jaarboek vol verhalen uit de historie van de Schinnense kerkdorpen. In het onlangs verschenen jaarboek 2014 staat een prachtig verhaal over de concertreis die onze fanfare in 1953 maakte naar Innsbruck. Een reis van 4 dagen door een gebied dat de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog nog lang niet te boven was. Het was de moeite waard, want op 25 augustus kwam de fanfare terug met de Tiroler Meistertitel. Het korps kreeg in Schinnen een ware heldenontvangst. Niet te vergelijken met de reizen die we nu maken en daarom zo leuk om te lezen. Je kunt het jaarboek kopen, maar je kunt het verhaal ook lezen op onze website.

Wie won de lotto?

Jordy Zelissen

17-1-2015

René de Heij

Wil je ook raden wat het 6de getal wordt van de lottotrekking? Voor je het weet ben je 50 euro rijker of is de kas van de fanfare een beetje voller. Verliezers zijn er dus eigenlijk nooit. Meld je bij Patrick Zelissen.

Wij feliciteerden

Patricia en John Willems met de geboorte van zoon Noël

In 2014 waren we misschien meer bezig met het organiseren van evenementen dan met het maken van muziek. Dit jaar gaan we het anders doen. 2015 wordt het jaar van de muziek. We organiseren geen zomerkermis en ook geen Novemberfest.

De muzikale zwaartepunten van 2015 zullen zijn:

18 april             ‘concours’ van MuSjiek in Heel

19 april             voorjaarsconcert bij Henssen Groen op de Nutherweg

begin oktober   Night of the Proms

eind oktober     (beoordelings)concert

28 november    concertweekend in Veldhoven

We luisteren natuurlijk net als altijd de missen op in de kerk en bij de Mariakapel (carnaval, eerste zondag mei, communicanten, kermis, Caeciliadag, Kerstmis). Hoogtepunt van het jaar moet de deelname aan het concertweekend in Veldhoven worden, zeg maar het bondsconcours van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen. Waarom Brabant en niet Limburg? Omdat we er meteen een gezellig weekendje weg van willen maken, als oefening voor de concertreis van 2016 en om de verenigingsband nóg sterker te maken. Waarom nu alweer een concours? Omdat het dit jaar goed past in de jaarplanning, omdat we onze jeugd ervaring willen laten opdoen en omdat we op die manier weer kunnen promoveren naar de 1ste divisie.

20 uur Noeber Beemden

repetitie i.p.v. 6 februari