Caecilia-klanken nr. 27

Daar is ‘ie weer. Onze Caeciliaklanken. Nummer 26 verscheen op 28 mei 2013. Ruim anderhalf jaar geleden. Hoogste tijd dus om de draad weer op te pakken. We gaan proberen weer minstens 10 keer per jaar een Caeciliaklanken te versturen. Dat gaat lukken als jullie allemaal meehelpen. Heb je iets te melden, laat het ons weten. Veel leesplezier

 

 

Nieuw bij sint Caecilia: Herman Leblanc

 

Ik wil mijzelf graag aan jullie voorstellen omdat ik in de ogen van het bestuur de beoogd opvolger ben van de huidige secretaris Guido van Heeswijk. Voor een defintieve benoeming is uiteraard de instemming van de Algemene Ledenvergadering in 2015 een vereiste.

 

Ik ben vanaf 1 december 2014 officieel  lid van de fanfare en zodoende in de gelegenheid om de vereniging in al zijn facetten te leren kennen en successievelijk de secretariaatswerkzaamheden te gaan vervullen. In deze periode zullen jullie mij ongetwijfeld  beter leren kennen als mens en als secretaris a.i. Dat ik op een deskundige wijze ingewerkt wordt door Guido stemt mij tot dankbaarheid en geeft mij alle vertrouwen voor de toekomst.

 

Mijn naam is Herman Leblanc en ik ben geboren in Hoensbroek op 10 mei 1943. Mijn adres is Europastraat 7, 6365 AT Schinnen. Ik ben gehuwd met Anny Coenen en ik heb een stiefdochter van 45 jaar, genaamd Anja Daniëls. Jullie kunnen mij altijd telefonisch bereiken op 046-4432488 en op

 

06-48683179. Uiteraard ben ik ook via e-mail bereikbaar op herman.p.m.leblanc@home.nl

 

Na 44 jaar in overheidsdienst, waarvan 40 jaar bij de politie als beleidsmedewerker logistiek , geniet ik thans van mijn pensioen en heb ik tijd voor mijn hobby’s zoals foto-en filmbewerking, tuinieren en lezen. Verder heb ik gedurende vele jaren als secretaris/coördinator voor de Stichting Cor Egelmeers Fonds Lourdesliefdewerk Schinnen de jaarlijkse bedevaart naar Lourdes georganiseerd . Dit was zeer dankbaar werk en ik kijk er met veel plezier op terug.

 

Nu heb ik mijn vizier op de fanfare st.Caecilia gericht  en zeg jullie toe stinkend mijn best te zullen gaan doen opdat ik met het volste vertrouwen de stemming op de Algemene Ledenvergadering  2015 tegemoet kan zien.

 

 

 

Novemberfest en jubileum

 

Van 6 tot en met 9 november vierden we weer het Novemberfest, dit keer in goede samenwerking met carnavalsvereniging De Schinöster. Dit keer was er voor elk wat wils, met een buuttegala, een dancefeest met Paul Elstak, uiteraard de Schintaler en een prachtige jubileumviering op zondag. Een stemmige mis in de feesttent (waarvoor onze hartelijke dank aan deken Schreurs, kapelaan Gorissen en het kerkbestuur), een drukbezochte receptie en een oergezellige middag met de Böhmerwaldkapel, de Power Buam en W-dreej.

 

                 

 

 

Prins Jos de Eerste

 

Schinnen, 23 november 2014

 

Vanmiddag ben ik op het Caeciliafeest van fanfare St Caecilia uitgeroepen tot Prins Jos de Eerste. Het was een verrassing, maar ook een eer dat  ‘de Wieze Road’ besloten heeft om mij de gelegenheid te geven een jaar lang de scepter te zwaaien over alle leden van deze geweldige vereniging. Natuurlijk was de uitverkiezing strikt geheim gebleven en had Tiny niets in de gaten. Het was voor haar dan ook  een volkomen verrassing om mij als prins op het podium te zien staan. 

 

Proclamatie Prins Jos de Eerste 

  1. Ich zal dit jaor nog baeter op de centjes passen dan veurig jaor.
  2. Ich zal de ‘niet-belastingbetalers’ goed achter de vodde aen zitte.
  3. Ich gaon os jeug veul aandach gaeve.
  4. Ich kom get dekker nao de repetitie en zal euch dan in de ‘nazit’ toesjpreake onger ’t genot van ein glaeske beer.
  5. Ich beloaf uch nao ein feeske, concert of repetitie neet meer zo vreug nao hoes te gaon. Ger mot mich beloave, dat ger Tiny dit  good uitleg, zodat ich thoes geine kal krieg.
  6. Ich zal oos vakanties beperke tot  10 waeke dit jaor, zodat ich niks hoof te misse van alle activiteiten.
  7. Volgend jaor kieke veer mit zen alle of ich mien doelsjtellinge heb gehaold en of ich veur uch eine goeie Prins ben gewaes.

 

Alaaf! Prins Jos den Eerste 

Naschrift van de redactie: Misschien heeft niet iedereen prins Jos op de foto herkend. In het dagelijks leven luistert hij naar de naam Jos Kil en past hij op de eurootjes van de fanfare 

 

Sponsoravond vrijdag 21 november 2014

Op vrijdag 21 november werd opnieuw het sponsorgala gehouden in auberge de Rousch in Heerlen. Dit jaar was een jubileumjaar voor de organisatoren van dit spektakel. Het evenement werd voor de 25 ste keer georganiseerd. Het was dan ook vanzelfsprekend dat Tonja en Jel  in de bloemetjes werden gezet voor hun grote inzet om 25 jaar lang dit sponsorgala te organiseren en tot een groot succes te maken. Onze fanfare is veel dank verschuldigd aan Stichting Limburgse Volksmuziek. We brachten daarom graag een mooie serenade. Tonja en Jel kregen van de wethouders Van den Broek en Janssen, namens de Gemeente Schinnen, een mooi beeldje als waardering voor hun jarenlange inzet.

 

 

Caeciliadag  23 november 2014

 

Op deze geweldige dag werden we verrast door een muzikaal optreden van Frits en Jan. Ze zijn allebei al 65 jaar lid van de fanfare.  Met zang van Martin werd het nieuwe nummer : 65 jaor lid van de fanfare gespeeld. Zeker weten dat dit nummer een succes wordt en dat Jan en Frits de hitlijsten hiermee gaan bestormen. Goed gedaan mannen!

 

Voor wie het thuis nog een keer wil zingen, is hier de tekst. Melodie: ‘Ach Margrietje ...’:

 

 

 

Vief en zestig jaore zint ze noe biejein

 

Frits en Jannie is ein sjtel apart

 

Jan speelt tuba, Frits sjpeelt bariton

 

en dat doon ze noe al gans get jaore

 

vief en zestig jaore zint ze noe biejein

 

Frits en Jannie is ein sjtel apart.

 

 

 

En veur aanwas hubbe ze aug nog gezurgd

 

alle kinjer sjpele auch nog mit

 

sjpele polka’s  sjpele  walse

 

af en toe geit auch ein noat der naeve

 

vief en zestig jaore zint ze noe biejein

 

vief en zestig jaore vol muziek.

 

 

 

Nao ‘t sjpele sjtond ze auch aan ‘t buffet

 

teske koffie en ein gleeske beer

 

auch ein dröpke en get neutjes

 

hopelik nog heel veul sjaone jaore

 

Hiep hiep hiep hoera op oos fanfare

 

en lang laeve in de gloria.

 

 

 

            Natuurlijk waren er nog meer hoogtepunten op deze mooie dag, die we begonnen met een een stemmige mis. Na een korte rondgang door Schinnen onder een stralende zon, belandden we al snel bij cafe ’t Centrum. Na de eerste pilskes genuttigd te hebben, luisterden we allen met ingehouden adem naar voorzitter René met das Wort zum Sontag.  

 

Uit de oude doos

 

 

 

 

 

 

Wij feliciteerden

         Vrijdag 28 november openden Marco en Martin hun prachtige, nieuwe bedrijfspand van HomeTec Zuid aan de Kleine Breinder in Schinnen. De serenade die we brachten, hadden we goed geheim weten te houden. Geweldig als dan plotseling een voltallig korps op de stoep staat en je de reactie van de trotse directeuren ziet. We genoten van een goed glas bier, een heerlijke catering en een bijzonder gezellige avond. Vanaf deze plaats wensen we Marco en Martin graag nog een keer heel veel succes met hun bedrijf.

 

 

Diploma-uitreiking Opmaat

 

              Zondag 7 december reikte wethouder Roy van de Broek de diploma’s uit aan de jeugdleden die in 2014 bij Opmaat hun HAFA-examen deden. Tussen de plechtigheden door was er een prachtig optreden van ‘onze’ Laura en Anouk. De geslaagden waren Babette, Job en Jerom voor HAFA-A, Lino, Ruben en Jan voor HAFA-B, Jordy en Camiel voor HAFA-C en Laura en Anouk voor HAFA-D. Proficiat allemaal!

 

 

 

Kerstconcert MuSjiek in De Beemden

 

Wij van MuSjiek geven ook dit jaar weer graag een kerstconcert in De Beemden. MuSjiek, dat is het jeugdorkest van fanfare sint Caecilia uit Schinnen. Jonge muzikanten die soms alleen nog maar een instrument leren bespelen, maar die soms ook al meespelen in de grote fanfare. In elk geval maken we al samen muziek in ons eigen MuSjiek jeugdorkest, met de hulp van een paar oudere muzikanten. Speciaal voor u hebben we een aantal hele mooie kerstliedjes ingestudeerd. Die komen we u graag laten horen, onder leiding van dirigent Roger Diederen. Kom dus allemaal luisteren, in de hal van De Beemden, op woensdag 24 december van 14 uur tot 14.30 uur. Tot dan!

 

 

 

De jeugdleden van MuSjiek

 

 

 

 

 

Wie helpt Anita?

 

Anita Michels presteerde in 2014 iets wat eigenlijk niemand voor mogelijk had gehouden: ze wist orde te brengen in ons muziekarchief en het uitdelen van nieuwe muziek te reguleren. Daarvoor alleen al verdient ze een standbeeld. Maar de klus is nog niet helemaal klaar. Vandaar een oproep om hulp. Wie ruimt de laatste restjes mee op? Wie helpt mee de archivering verder te verbeteren? Wie reguleert het uitdelen van nieuwe partijen als Anita er niet is? Dat laatste is tot nu toe het grootste probleem. Steeds weer blijkt dat muzikanten partijen uit de map met originelen halen. Dat is natuurlijk ronduit schandalig. Er zal dus iedere repetitie iemand moeten zijn die daar toeziht op houdt, ook bij afwezigheid van Anita. Graag massale aanmeldingen dus. Voor alle duidelijkheid: ook ouders, opa’s en oma’s van jeugdleden mogen helpen. Graag zelfs!