Caeciliaklanken 31

De digitale nieuwsbrief voor leden en liefhebbers van fanfare sint Caecilia Schinnen

8 december 2015 , nummer 31

Coördinatie: René Meijers 046 – 443 11 14; e-mail: rene.meijers@home.nl

Website: www.fanfareschinnen.nl

Het heeft even geduurd, maar hier is dan eindelijk een nieuwe Caeciliaklanken. Daar is alle reden voor: zaterdag 28 november wonnen we met overmacht het concours van de Brabantse bond van Muziekgezelschappen in Veldhoven. De jury noemde ons spel  betoverend mooi en beloonde dat met maar liefst 92,5 punten. Dat was meer dan genoeg voor een 1ste prijs met lof en voor promotie naar de 1ste divisie.

KAMPIOENEN!

Diploma                                         De score                                                   Persbericht

Veel extra punten ...                                        Sjlieps aaf en piep oet ...

De vlag uit in Schinnen           Evaluatie in café ’t Centrum                Dorstig werk

Er gebeurde natuurlijk nog veel meer de afgelopen maanden. Een paar hoogtepunten laten we graag nog een keer de revue passeren:

Prachtig optreden MuSjiek in Heel

Zaterdag 18 april 2015 nam MuSjiek deel aan het EuroFestival Music for youth in Heel. Onze jeugdfanfare behaalde onder leiding van Roger Diederen het predicaat ‘Zeer goed tot uitmuntend’, een score die maar heel zelden wordt toegekend. Enkele uitspraken van de juryleden:

• Bedankt voor deze prachtige vertolking en show!
  • Dit is muziek maken, geweldig!
  • Ik heb er ontzettend van genoten, proficiat.
  • Complimenten aan de solisten.

Böhmerwaldkapel vice-Europameister

Zaterdag 16 mei nam de Böhmerwaldkapel uit Schinnen deel aan de 16e Europese kampioenschappen voor Böhmisch/Mährische blaasmuziek in de Rodahal in Kerkrade. De Böhmerwaldkapel behaalde met 90.88 punten een prachtige 2e plaats. Winnaar werd het Zwitserse Lubraska. Het brons was voor Stadtkapelle Temeswar uit Roemenië.

Alle deelnemers moesten 5 nummers spelen om de jury te overtuigen. Voor de Böhmerwaldkapel waren dat de Lebensfreudepolka, Freude zur Musik, de Hochfeiler Köningsmarsch, de Hubertuswalzer en Das ist mein Leben. De jury bestond uit de heren Mestrini, Rappi, Thür en Konicek, alle vier gepokt en gemazeld in de blaasmuziek. Zij waren onder de indruk van de prestatie van de Schinnense muzikanten. Hun rapporten repten over een opvallend mooie klank, technisch mooi afgewerkt, met veel bravour en Schwung. Er waren complimenten voor de muzikale opvatting van Kapelmeister Diederen. Speciale complimenten waren er voor de jeugdige muzikanten die zich nu al in dit muzikale geweld staande wisten te houden.

Uitslagen solistenconcoursen

Duo Laura Passage/Anouk Spronk       : 85 punten

Wisselbeker hoogste score

Laura Passage             : 92 punten

Verenigingstrofee (hoogste score met drie solisten) Fanfare St. Caecilia - Schinnen

Proficiat allemaal!

Opening adviescentrum Rabobank

Op 1 september van dit jaar mochten we met muzikanten van 16 andere korpsen een muzikale bijdrage leveren aan de opening van het nieuwe adviescentrum van de Rabobank in Bocholtz. Een gelegenheidskorps van 168 muzikanten opende het evenement met een feestelijke optocht, met op kop natuurlijk onze eigen drumband!

Te koop: DVD met de oude film van Schinnen

Jaren geleden liet onze vriendenclub een prachtige film van Schinnen anno 1954 op videoband zetten. Nu hebben we die film ook op DVD gezet. Te koop voor slechts 15 euro bij René Meijers. Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!

Caeciliadag 2015

Op 22 november vierden we traditiegetrouw onze Caeciliadag. Een prachtige foto van de hele fanfarefamilie op ons kerkhof, steun vragend voor het concours dat we een week later moesten gaan spelen. Daarna een strak gemarcheerde optocht door het dorp, een uurtje in café ’t Centrum, een serenade voor het diamanten bruidspaar Erkens-Bosch en een gezellige middag in de Noeber Beemden. Een prachtige dag.

Nieuwjaarsconcert met Laura Engel

Zondag 3 januari 2016 geven wij ons Nieuwjaarsconcert in de Noeber Beemden. Drumband en fanfare zorgen voor de muziek, maar zij krijgen steun van niemand minder dan Laura Engel, met begeleiding van Leon van Wijk. De samenwerking met onze fanfare op de afgelopen Night of the Proms is zo goed bevallen, dat zij het graag nog een keertje willen overdoen. We presenteren het Nieuwjaarsconcert ook als de mogelijkheid voor inwoners, verenigingen en ondernemers van Schinnen om ons te feliciteren met ons kampioenschap en promotie.

Repetitie en evaluatie concours

11 uur café ’t Schöpke

Jaarvergadering

Wij wensen jullie….

Vreedzame kerstdagen met de mensen die jullie lief zijn. Daarna voor ons allemaal een prachtig 2016, met de nodige muzikale hoogtepunten. Een zalig Kerstmis en een zalig Nieuwjaar.