Workshop fotografie

Op zaterdagmorgen 12 januari jl. organiseerde de LBM in het Maaslandcentrum in Elsloo een door Maurice en Denise Nijsten verzorgde  workshop vloggen met je Smartphone.

Rene Meijers en Jos Kil waren present samen met nog 20 andere geïnteresseerden uit de hafa-wereld ondanks de bardienst van Jos op vrijdag. Veel mensen op leeftijd maar ook een aantal jongeren.

Harmonie Sterre der zee uit Maastricht was met 3 jongeren vertegenwoordigd die de social media al goed gebruiken. De kwaliteit en uitstraling van hun communicatie is aangepast aan hun doelgroep.Nar eigen zeggen heeft dit ook geholpen om een aantal nieuwe jonge leden erbij te krijgen. Een voorbeeld dat navolging verdiend!

Het is de moeite waard om hier als fanfare ook meer aandacht aan te besteden. Wie wil hier samen het het bestuur mee aan de slag?

Meld je bij Rene!

De tips

• ·         Let op het (tegen)licht.
  • ·         Koop een extern microfoontje van 22 euro voor een goed geluid
  • ·         Fotografeer en film met de smartphone horizontaal
  • ·         Loop mee voor dynamische beelden. Handig is de chimp, ca 110 EUR waar je je smartphone kan inklemmen waardoor het beeld steady blijft
  • ·         Pak evt meerdere smartphones en camerastandpunten bij het filmende van een concert.
  • ·         Koop een (mini)statief van 12 euro
  • ·         Film alles, selecteer en knip later met een montage programma
  • ·         Interview 1-3 minuten, stel open vragen. Kijk in de ogen van de interviewer niet in de camera, camera zoveel mogelijk achter de interviewer
  • ·         Ververs je website, facebook instagram elke 1-2 weken
  • ·         Ben selectief, zet niet honderden foto’s erop. Kies de beste en zet ze verspreid over een aantal keer erop.