mededelingen van de voorzitter

Flashmob

Beste muzikanten,

Een paar weken geleden is jullie gevraagd of er interesse is om deel te nemen aan een flashmob, zaterdag 6 mei 2017 in Maastricht. Ik zal nog een keer kort uitleggen wat de bedoeling daarvan is. De afgelopen maanden hebben op initiatief van de provincie Limburg een heleboel burgers op een heleboel plekken in Limburg gediscussieerd over de stand van zaken rond de Europese Unie. Dat is gedaan als onderdeel van de viering van het 25-jarig jubileum van de ondertekening van het Verdrag van Maastricht, zeg maar de geboorte van de Europese Unie en de euro. Misschien allemaal niet zo spannend, maar al die discussies worden op 6 mei 2017 afgesloten met een zogenaamde burgertop in Maastricht. Daar omheen probeert de provincie allerlei festiviteiten te organiseren in de stad, waaronder dus een flashmob. Bij zo'n flashmob komen zangers en muzikanten als het ware toevallig bij elkaar op een willekeurige plek, waarna ze samen met de inmiddels massaal toegestroomde nieuwsgierigen een lied zingen en spelen. Dat lied zal zijn die Ode an die Freude, misschien beter bekend als Alle Menschen werden Brüder. Wij zijn gevraagd om het instrumentale deel voor onze rekening te nemen (we hoeven dus niet te gaan zingen).

Een paar weken geleden was er weinig animo om hier aan deel te nemen, vooral vanwege vakanties, proefwerkweken en dergelijke. Begrijpelijk, maar ook jammer, want het belooft toch wel een heel aparte belevenis te worden. Ik heb de organisatie laten weten dat wij zeker geen complete fanfare op de been kunnen brengen. Vervolgens zijn ze gaan onderzoeken of muzikanten van verschillende verenigingen misschien samen kunnen spelen. Inmiddels heeft de fanfare van Puth aangegeven dat zij minstens 12 muzikanten kunnen leveren. Ook Doenrade zal een afvaardiging sturen. Aan ons de vraag of we met ongeveer 10 muzikanten willen meedoen.

Hoe ziet de dag er ongeveer uit? We worden rond 12 uur in Schinnen opgehaald met een bus. In Maastricht voeren we 's middags op een aantal plekken de flashmob uit, op bijvoorbeeld het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein. Wij, dat zijn dus een stuk of 30 muzikanten en een stuk of 150 zangers. Om 16.30 uur sluiten we af op het provinciehuis, waarna we uiteraard welkom zijn op de receptie voor een drankje en een hapje. Rond 18 uur gaan we met de bus terug naar Schinnen. Uiteraard zal er een keer gezamenlijk gerepeteerd moeten worden. Dat zal waarschijnlijk gebeuren op een zaterdagmorgen in de Noeber Beemden.

Tot zover alles duidelijk? Mooi! Dan hoeven we alleen nog maar minstens 10 enthousiastelingen te vinden die mee willen en durven doen. Denk er even goed over na, kijk of je misschien toch een paar uurtjes vrij kunt maken voor dit unieke spektakel en laat mij dat morgen op de repetitie weten.

Groeten!

René