Schintaler

Schintaler in Heerlerheide

Schintaler NAAR HEERLERHEIDE

Vrijdag 26 augustus aanstaande viert voetbalvereniging RKSV Groene Ster haar 90-jarig bestaan. Natuurlijk is dat reden voor een groot feest en dat gaan ze vieren met de hulp van de Schintaler. Deze oer-Schinnense band verzorgt jaarlijks nog slechts een beperkt aantal exclusieve optredens. Eén van die optredens vindt dus 26 augustus om 20 uur plaats in het feestpaviljoen op het sportpark van RKSV Groene Ster aan de Hei-Grindelweg in Heerlerheide.

Wie zeker wil zijn van een plaatsje in de tent kan nu al kaarten kopen voor 12,50 euro. Straks aan de kassa zullen de kaarten 15 euro kosten. Kijk op www.groenester.nl of ga naar  Tabakspeciaalzaak Hurkens, Nieuwe Markt 4 Schinnen.

Kop

Het succes van deze Schintaler vond zijn oorsprong in de begin  jaren ’90-91.

De Schintaler ontstond vanuit fanfare St. Caecilia Schinnen nadat een aantal leden bekendheid hadden verworven met authentieke Oostenrijkse volksmuziek. In eerste instantie begon men als de Orginale Schintaler. Later gooiden de fanfareleden  Martin Diederen, Patrick Zelissen en Roger Diederen het roer om en gingen verder als de Schintaler.

Kop

De formatie werd aangevuld met John Diederen, Willy Brouns, Eric Heijnen, Leon van Wijk  en Guido Frissen. De huidige formatie bevat maar liefst 5 muzikanten die nu nog steeds actief lid zijn van onze fanfare.

De groep bracht Limburgse nummers in een modern jasje, met John Diederen als componist/tekstschrijver. Het eerste nummer dat ze uitbrachten was ‘Mien Limburgs Landj’. Het werd een groot succes, dat in 1996 gevolgd werd door de debuut cd ‘Golvend Heuvelland’ . Ook het volgende album ‘De Waeg door ‘t Hart’ werd heel positief onthaald. De band bereikte zijn hoogtepunt met de uitgave van de derde cd ‘Sjtilte veur de Sjtorm’. In 1999 werd een eerste live album opgenomen, getiteld ‘Sjpringlaevend’. De daarop volgende jaren tourde de groep doorheen het land en had een ongekend succes.